Kerst moet voor iedereen een samen zijn!

                        Kerst en samen zijn... De donkere dagen zijn weer aangebroken. Zittend op de bank, omgeven door een mooi lief gezin dacht ik terug aan vorig jaar. Wat vond ik het een eer om zoveel kleine kinderen blij te mogen maken met cadeautjes. Kinderen...

Lees meer

Hoe vaak ga jij autoracen?

                                  Kun jij nog ontstressen? Een gewone zondag. Zo zondag dat de zon door de boom schijnt en wij een lekkere wandeling in het bos maken. Maar ook zo zondag waar ik complete onrust voel. Ik snap waarom. Want er is rust. En laat nu net...

Lees meer

Papa en Mama kussen: ieuwwww….

Waarom knuffelen zo goed is.... Het was eens zo romantisch moment. Nou ja, eigenlijk was het anders. We liepen daar met onze sexy wandelschoenen en te oude broeken wadden te lopen. Elke vakantie ren ik als een gek met mijn telefoon achter iedereen aan om een leuke...

Lees meer

Mijn kijk op mijn verleden en het heden van mijn cliënt…

Wat was Nora een mooi meisje; net zoals de rest..... Gisteren kreeg ik, heel lief en meteen confronterend, de vraag hoe ik dacht over het artikel wat was verschenen in de Volkskrant.  3 van klanten, 1 van mijn dochter en ik kreeg een belletje van een kinderarts...

Lees meer

De visser die niet stresst…..

De man en zijn vishengel zorgde voor heel veel besef Half zeven en ik ben wakker. Hop eruit. Ja half zeven op vakantie! Suus had namelijk gevraagd om een ochtendwandeling te maken door de Slufter. Waar ik eerst wandelend op mijn mobiel zou hebben gelopen bleef deze...

Lees meer

Insuline: ook een hormoon

Hormonen: eigenlijk hoort het een heel natuurlijk proces te zijn. Maar jammer genoeg werkt dit voor velen niet meer zo. We voelen ons moe, kunnen onze partner wel iets doen of hebben constante trek naar alles wat naar zoet (of zout) proeft. En dan versta ik onder...

Lees meer

Het was zoals het was en het is zoals het is

En toen kwam hij weer een keertje langs....... "He jij daar....klein, stom, maar ook zo lief monster." Daar was je weer even op bezoek! Je zat op mijn schouder en ik moest je na een paar weken toch echt zeggen dat het weer even tijd was om naar huis te gaan. Logeetjes...

Lees meer

Neurotransmitters: je kunt de boom in!

Je kunt de boom in! "Anka hoe kan dit nu?" "Op vakantie val ik altijd af!""En daarbij slaap ik ineens wel goed!" Deze vraag is een veel voorkomende vraag zo net na de vakantie. Mijn vraag is dan altijd hoe het met hun stress was daar op het strand. Natuurlijk krijg je...

Lees meer

Ik heb de oplossing in mijzelf gevonden!

Ik neem jullie mee terug naar eind 2017. Was te zwaar, zat niet lekker in mijn vel, was hormonaal een wrak en had vreselijk pijn onder in mijn rug en heupen. Daarnaast  slikte ik twee tot drie diclofenac op een dag om de pijn onder controle te houden. Ik volgde Anka...

Lees meer

Als je 40 wordt met downs, maar vooral ups!

Zo ben ik aan het werken en zo heb ik vakantie.... En zo sta ik de was te doen en zo sta ik met een glas wijn. Zo ben ik een stuiterbal en zo zit ik heel relax achter de laptop. En 'zo' gaat heel het leven. Met ups and downs. Wat heb ik een down gehad zeg! Niet...

Lees meer

Als je het idee hebt dat je in een achtbaan zit…

Soms is een achtbaan zo vet...en soms kom je er kotsmisselijk uit! En toen was het al weer weekend. Ik zat al in een rollercoaster, maar de drie dubbele looping had ik nog niet gehad. Nou, deze heb ik de aflopen weken meegemaakt! En niet 1 keer, niet 2...maar heel...

Lees meer

Jicht: het zijn net naaldjes….

  Regelmatig krijg ik iemand met veel pijn op consult. Zo kwam een aantal maanden geleden Peter bij mij binnen. Hij had al jaren pijn. Veel pijn! Was ook te zwaar, had bloeddrukverlagers, was moe en at niet zoals moest. Ook waren de maag en darmen van slag. Maar...

Lees meer

Het meisje met anorexia…

Anorexia en tweede paasdag. Zie jij een verband? Ja, ik zeker. Elk jaar weer. Het is tweede paasdag nu ik dit typ. Wat was het fijn afgelopen dagen. Omringt door familie en lieve vrienden waren het dagen waar het gewoon goed was. Waar ik vroeger heel erg bang was voor...

Lees meer

Wat was er eerder de kip of het ei?

Wat is er nu eerder het kip of het ei? Begin januari kwam Mevrouw D. uit Riel bij mij op consult. Ze was er klaar mee. Jaren had ze last en niemand wilde haar aanhoren. Ze was boos en opstandig. Ze was zelf al een lange tijd op zoektocht geweest in de boeken en was er...

Lees meer

Is perfect zijn wel zo goed? Is een Quick start wel ok?

Geloof jij in Quick fix? Ik niet...Misschien wel in een Quick start! Ik sta er altijd versteld van hoe mooi jij het allemaal weet te verwoorden.Zeer interessant,zou ook graag die klik willen met het stoppen met te veel eten en snoepen,maar de knop is nog nergens te...

Lees meer

Als besef het woord is om de berg op te klimmen

Het besef....carnaval het is weer afgelopen.... Terwijl iedereen de afgelopen dagen aan het hossen en feesten is geweest, heb ik er dit jaar voor gekozen om eens heerlijk thuis te blijven. Ja, ik hou van een wijntje en een feestje. Maar na een fikse griep en een...

Lees meer

Griep is fijn? Ja, echt!

Ik ben er klaar mee. Ik heb alle blaadjes van het blad al geteld. De kleur groen komt mijn neus uit en ik vind de schilderijtjes per minuut lelijker worden. Het behang is namelijk al drie dagen mijn uitzicht. Soms verplaats ik even naar de bank of sla ik mijn laptop...

Lees meer

Het uithongerings-survivalmechanisme

Je kan maanden leven zonder eten. Iedereen kent die verhalen van mensen verdwaald in de woestijn wel. Hoe kan dit? Omdat je lichaam zijn snelheid van het verbranden van calorieën bij kan stellen. Als je lichaam merkt dat je te weinig binnen krijgt, zegt het tegen...

Lees meer

In jezelf geloven….

28 december....Ik kom net thuis van de sauna. Alles is nog stil hier in huis en ik kruip achter de laptop. Want tjee, naast dat het fijn was, zag ik heel veel respect. Respect van iedereen voor iedereen. Eerlijk gezegd durfde ik een paar jaar geleden niet naar de...

Lees meer

Het is weer december!

En ja hoor, het is weer december! Het is guur en de wind waait door de bomen. En toch vinden velen van ons de decembermaand de gezelligste maand van het jaar. Lekker knus met een deken op de bank. De Sint komt langs en de kerstboom wordt weer gezet. Die lieve oude man...

Lees meer

Een gezonde darmflora: wat moet je ermee!

                                      Bacteriën; wat moet je ermee?   Na even een zomerpauze te hebben ingelast, zijn we weer de schoolbanken ingedaald. De schildklier, allergie, neurotransmitters;  ik ga weer heel wat nieuwe stof vergaren komend jaar. Maar...

Lees meer

Gezonde dressings zelf maken

          Hoe maak ik zelf een gezonde saladedressing voor over mijn salade?                                      En dan koop je maak weer een fles saladedressing uit de winkel. Want die zijn zo gezond. Toch? Ik krijg onwijs vaak de vraag: "Hoe maak ik nu een...

Lees meer

WAT IS EEN BURNOUT? WAT ZIJN DE SYMPTOMEN? Burnout, bijnieruitputting, adrenaline vermoeidheid....geef het beestje een naam. Maar wel een naam die waar is. Want eigenlijk bedoelen we allemaal hetzelfde: je bent op, moe en ligt het liefst in bed. Wat mij wel opvalt is...

Lees meer

Gezamelijk eten? Een hel of een hemel?

Eten: de wonderlijke wereld van Familie Knots...eh Mertens..... Eten en weekend. Of eten en doordeweeks... Zo het weekend is al weer bijna om. Na vorige week 35 lieve mensen te hebben mogen helpen, heel veel vaatwassers te hebben mogen uitruimen en inruimen, 25 wassen...

Lees meer

Wil jij ook ontzuren?

Zuren of ontzuren...het is wat jij wilt!   Daar zit ik dan, met mijn voeten in een voetenbadje te ontzuren.  En niet zomaar een voetenbadje. Nee, een natriumcarbonaatvoetbadje! Een wattes? Nou, een voetenbadje waar ik in ontzuur.  En nu even duidelijk Anka hoor...

Lees meer

Waarom gewicht verliezen helemaal niet zo makkelijk is.

  Raak jij gemakkelijk wat gewicht kwijt? Zo dat was mij wel het weekje! Van een megadrukke agenda met veel lieve klanten, een geslaagde dochter naar een nogal leuk feestje wat net weer te lang duurde:). En dan krijg ik net een mailtje van een klant: "Anka, ik...

Lees meer

Hormonen & Balans!

                             Hoofdpijn, futloos en moe; en daar zijn ze dan; de stemmingswisselingen! Hormonen. Dat zijn toch dingen die alleen bij vrouwen spelen? Nou, nee! Echt niet dus! Maar goed, dat puntje wilde ik even helder hebben. Een tijdje geleden kreeg ik...

Lees meer

Hoe gezond eet jij op vakantie?

Ben jij ook lekker op vakantie? Ik geniet hier momenteel 20 kilometer vanaf mijn huis van het zonnetje, gezinnetje, vriendjes en mijn rustige uurtjes waar ik lekker achterstallige zaken kan afwikkelen. Nu is het enige wat niet handig is op vakantie met de vouwwagen:...

Lees meer

Coach? Wie coacht de coach? Zichzelf?

                   Coach? Wie coacht de coach? Zichzelf? De coach coachen? Wat? Hoezo? Heel vaak krijg ik te horen van mensen: "Hoe doe jij dat met vijf kinderen, eigen zaak, studie, huishouden, sociaal leven etc?" Of "Waarom ben jij nooit gestresst?" Vaak lach ik dan...

Lees meer

10 weken, 10 challenges Summer Proef Weken!

  Met de zomer in het vooruitzicht willen mensen graag weer een paar kilo’s kwijt. Daarom start Praktijk IK! nu samen met de overkoepelende beroepsvereniging de ‘Summer Proef Weken'. IK! houdt gedurende 10 weken, 10 challenges om mensen te laten zien hoe ze stap...

Lees meer

Poep!

Poep? Anka heb jij het nu over poep? Yep...laat ik het uitleggen! Zondag hebben wij al mogen genieten van wat hogere temperaturen. En dat is maar goed ook! Want deze maand begint de lente! Tijd voor de grote schoonmaak. En dan bedoel ik niet alleen de schoonmaak van...

Lees meer

Groente…veel groente….heul veul groente!

Groente...Groente? Groente! Groente??? Ja, ik weet het. Daar kom ik weer aan. Groente! En nee, ik zeg niet dat je veel groente moet eten omdat je een konijn bent. En nee, ook niet om kilo's af te vallen. Ik zeg dit omdat je gewoonweg de vezels in de groente nodig...

Lees meer

PCOS…..weet jij wat het is?

  PCOS wat is dat? Betekent PCOS het Potverdikkie O not Cool Syndroom? Of tewel het PolyCysteus-Ovarium Syndroom. Met regelmaat krijg ik mensen in mijn praktijk die last hebben van hormonale klachten. En dus ook klachten op het gebied van PCOS. Maar wat is nu...

Lees meer

Burn jij soms ook helemaal out? (of tewel….burn-out)

Burn-out...burn jij ook wel eens out? Of ben jij nu helemaal burn-out? Het is half acht in de morgen. Terwijl iedereen dadelijk het feestgeruis in gaat, maak ik mij klaar voor weer een weekendje school. Ik mag weer gezellig gaan praten over darmen en alles wat erin...

Lees meer

Magnesium…heb jij genoeg?

Magnesium, een voetbad en open haard? Snap jij het? John ook niet... Daar zat ik dan voor het romantisch haardvuur....met mijn voeten in een rode emmer. John keek mij aan of hij vuur zag branden. Nou, dit was natuurlijk ook letterlijk zo. " Wat doe jij nu? Met je...

Lees meer

Trots zijn….durf jij het te zeggen?

Trots, trots zijn....trots is zo raar werkwoord....Wat raar wat raar. Na 12 weken dag in en dag uit rennen,racen, bouwen, slopen, werken, zorgen, poetsen, opleidingen tussendoor en weinig rusten zit ik hier. Eindelijk! Het is zaterdag half 8 en ik ben stiekem mijn bed...

Lees meer

Eet jij regelmatig een dadel? Het is gezond voor je!

Dadels worden vaak onderschat. Wist jij dat ze gezond zijn? Mensen eten ze vaak als hapje of gebruiken ze als natuurlijk zoetmiddel, maar er zijn meer redenen om eens een dadel te pakken! Hieronder vind je de facts op een rijtje.     Dadel-facts + Kalk in...

Lees meer

Voordelen van knoflook!

Knoflook is een plant uit de lookfamilie. Uit die familie komen ook de uit, prei en bieslook. Knoflook is net als de ui en bieslook een bolgewas dat voor de winter zijn energie in een bol opslaat, zodat het in de lente een voorsprong heeft en heel snel kan groeien en...

Lees meer

Fatshaming….je moet je vet schamen!

Terwijl ik deze week van bouwmarkt naar bouwmarkt reed, hoorde ik de conferentie op de radio: Een conferentie georganiseerd door dikke vrouwen. Het ging over fatshaming. Eerst gingen mijn haren omhoog. Waarom voor dikke mensen? Waarom niet voor dunne mensen? Of scheve...

Lees meer

Happy 2018 to you!

Lieve allemaal, Milou vroeg mij een samenvatting te schrijven van afgelopen jaar, want dat is leuk voor een blog zei ze. Denk denk denk. Tja, mijn jaar: laten we zeggen. Gewoon op zijn Anka's! Druk, chaotisch, veel, genieten, mooi, inspiratie en te leuk! Maar als ik...

Lees meer

Baking Soda, alle tips & tricks op een rijtje!

Baking Soda wordt onder andere gebruikt als rijsmiddel, een onderdeel van bakpoeder, maar ook los van bakpoeder is het te gebruiken in allerlei bakproducten, als zuurteregelaar, stabilisator en binnen de medische wereld als middel tegen overtollig maagzuur. Ook voor...

Lees meer

Maak kennis met de Goji bessen

Goji bessen behoren tot 'werelds gezondste bessen en worden daarom ook wel superfoods genoemd. En dan te bedenken dat de meeste van ons hem een aantal jaar geleden nog niet kenden! Naast de bekende rode Goji bessen is er nu ook de zwarte goji bes, een nieuwe...

Lees meer

De voordelen van chiazaad

Chia de plant Chia is een plantensoort uit de lipbloemenfamilie, afkomstig uit Centraal- en Zuid-Mexico en Guatamala. De plant wordt in het algemeen geteeld voor de zaad, die rijk is aan omega-3-vetzuren. Chiazaad is een erg klein zaadje en heeft een ovale vorm....

Lees meer

Eindelijk orde en overzicht met al jouw lijstjes!

De een kan niet zonder, de ander gebruikt ze nooit: lijstjes. We hebben het druk en willen onze tijd zo goed mogelijk besteden. Soms kunnen to do lijstjes erg helpen, aan de andere kant kosten ze vaak veel extra tijd en kun je tegen dingen op gaan zien 'want je moet...

Lees meer

Etiketten lezen: hoe doe je dat?

Zoals jullie hebben gelezen zijn wij de afgelopen weken op safari gegaan door de supermarkt om de etiketten van alle producten een goed onder de loep te nemen. Samen met de suikerspiekpas (download hem hier) zijn wij op toer gegaan. Wat staat er nu eigenlijk op alle...

Lees meer

Avocado’s, wat je daarover moet weten!

Avocado's zijn mega gezond, dat wist je vast al wel. De avocado groeit aan een boom in Centraal-Amerika. Maar waarom zijn ze dan zo goed en gezond? Je leest het hier!   Voedingswaarden De avocado heeft ontzettend veel voedingswaarden. Geen ander voedingsmiddel...

Lees meer

Controleren of loslaten?

Ik loop te rennen en te racen. Want het is zover. De verbouwing en de verhuis is in volle gang. Heel braaf heb ik tegen mijn klanten gezegd dat ik iets minder werk de komende weken en heb Milou de controle gegeven over de social media zaken. Eigenlijk zou ik dus met...

Lees meer

Wat vind jij nu van suiker Anka?

Suiker! Mmmmm, het is herfst en dus tijd voor een lekkere baksel. Schep suiker erin en dan..o nee toch niet. Foutje... Maar hoe doe je dat dan toch? Kaneel en speculaaskruiden kunnen al voor een lekkere smaak zorgen. Maar of dit altijd genoeg is, is de vraag. Deze...

Lees meer

Waarderen: het enige wat nodig is!

Laten we maar met de deur in huis vallen: "Hou jij van jezelf?" Je vraagt je natuurlijk af waarom ik dit vraag. Nou een ja of nee is essentieel voor de aanpak van jouw voeding! Als het namelijk ja is, dan hebben we vaak snel de koe bij de horens. We passen de voeding...

Lees meer

Kurkuma: geweldig voor de herfst!

  Kurkuma of je kunt het ook met een c schrijven: curcuma! Ja, de vaste klanten weten het wel: kurkuma. Ik strooi telkens met de R in de maand er mee rond. Het was altijd moeilijk op 'op de Rijen' dit goedkoop kruidje te kopen. Maar blij verrast was ik dat onze...

Lees meer

leptineresistentie

Enige tijd geleden hebben wij gesproken over insulineresistentie. Mocht je het nu kwijt zijn wat dit inhoud (wat ik snap:)), kun je het hier (even klikken op de link) nog eens nalezen. Een ander hormoon waar ik het al over gehad heb is leptine. Ken je dat? Je hebt...

Lees meer

Twister spelen is zo niet leuk!

Wat is iedereen blij met die zon! Wat zie ik klanten weer opbloeien en heeft iedereen weer zin in de dag. Ik moet eerlijk zeggen, wat ook te lezen was in mijn vorige blog, dat ik echt even helemaal klaar overal mee was. Niet zwaar deprimerend of zo. Nee, ik wilde...

Lees meer

bleh bah pfffff!

Zondagavond....Nou nee eigenlijk al heel het hele weekend denk ik bleh bah pfffff! Ik was zo happy met de gave informatieavond waarmee er 18 september weer een nieuwe groep start! Vrijdag eindigde ik een geweldig drukke werkweek met een leuke les te geven, een paar...

Lees meer

Ga jij deze week mee doen? Elke dag een overnight oatmeal!

Overnight oatmeal? Heb je er wel eens van gehoord? Je hebt al veel gehoord over gezond eten denk ik zo. Maar wat is nu wat vraag je je af. En hoe kun je nu in de ochtend gezond maar toch snel ontbijten? Niet met een kant-en-klaar pakje sap of een yoghurtontbijtje uit...

Lees meer

Loslaten gaat het jou lukken?

Ik heb ooit een tekst gelezen op een site…deze tekst heb ik gekopieerd omdat deze precies zegt hoe het moet zijn. Ik heb er lang over nagedacht of ik deze wel wil plaatsen. Maar in mijn begeleiding kom ik toch vaak dit probleem tegen. Mensen maken dingen mee en weten...

Lees meer

Help waarom word ik zwaarder??? Ik sport toch?

Je bent voor je gevoel eindelijk goed bezig! Je hebt de stap gezet om gezond te gaan eten en lekker te gaan sporten. Je gaat na een tijdje op de weegschaal staan. WAT!!!! HOE KAN DIT......roep je! Hoe kan ik zwaarder zijn? No worry. Als je net begint met sporten en...

Lees meer

Insulineresistentie

Je hebt het ene naar het andere dieet geprobeerd. Je bent al naar allerlei artsen en methodes geweest maar telkens val je terug. En dan kom je in de periode dat je denkt: "Ik ben niks waard", "Laat maar zitten", "Niks helpt"....Toch? En dan na een week of 2 start je...

Lees meer

Vakantie en geitenwollen sokken!

Vakantie en geitenwollen sokken..... Op het moment dat ik dit typ is het 7.15u, de twee kleintjes liggen nog op 1 oor. Ik kijk uit op mijn bosje bloemen, agenda, de broodjes van de boer en hoor niks. Buiten een tent die opgeritst wordt hoor ik niks. Het rare is dat ik...

Lees meer

38 jaar!!!! Bijna een feestje!!!

  Hieperdepiep....jeuhhhh...Toch? Ja, vandaag tik ik de 38 jaar aan. Vind ik dit erg? Totaal niet! Maar jarig zijn op zich vind ik gewoon niet leuk. Wat het is dat ik het niet leuk vind weet ik eigenlijk zelf ook niet. Als kind kroop ik onder de tafel als ze...

Lees meer

Marianne, mag ik jou wat vragen?

Lieve Marianne, Ik ga niet boos worden, niet jouw mening om willen vormen of tegen je in gaan. Ik wil je gewoon wat vragen. Ik merk bij je een hele erge directheid. Discussies ga je niet uit de weg. Zo ook niet met Humberto Tan en Femke Halsema. Soms is het goed om je...

Lees meer

Colaatje-light?

Light of juist niet? Heb jij dat ook vaak? Met warm weer...een lekker colaatje light? Want je bent aan de lijn dus cola light, optimel & suikervrije snoepjes zijn dan toch goed? Sorry, buiten alle andere bijwerkingen ga ik je uitleggen dat light je lichaam totaal...

Lees meer

Bikinistress!

Ja hoor, vorig weekend was het jaarlijkse ritueel weer zover. Na een leuke bruiloft met overnachting hadden John en ik een dag aan onszelf. En ja wat doe je dan? Op naar Rosada. Eigenlijk gingen we voor sneakers maar wetende dat de vakantie toch echt wel op de loer...

Lees meer

Je hoeft niet snel te gaan….

  Hoeveel is 3 plus 5? En hoeveel is 4 plus 4? Deze vraag stelde ik van de week in een cursus. Vaak hoor ik namelijk dat ze jaloers zijn op resultaten van een ander, dat het ze niet lukt en dat de suikerpot toch echt veel lekkerder is als een gezonde maaltijd....

Lees meer

Wist je dat? ….Je geen plaatselijk vet kunt verbranden…

Doe jij het nog steeds....je buikspierkwartiertje in de hoop dat je dan van je zwembandje af komt?  Sorry...stop er dan maar mee want om daarvoor buikspieroefeningen te doen klopt niet. Trouwens ook niet voor de rest van je lichaam hoor. Nu niet allemaal stoppen met...

Lees meer

Zenn…..of zoiets dan…

Zoals al eerder aan jullie verteld krijg ik vaak de vraag hoe ik het toch allemaal maar doe met mijn zaak, opleidingen, kinderen en alles er omheen. Om het niet mooier te maken dan het is probeer ik met regelmaat niet alleen de positieve dingen te vertellen....Nou ja,...

Lees meer

Mama….een vrouw met ballen!

Een blog van mama..... Mamadag, moederdag,de mooiste knutselsdag, uitslaapdag...we kunnen er alles van maken. Toch is het voor mij genietdag. Nou ja, normaal dan want dit jaar zit ik in de schoolbanken. Maar het genieten doe ik eigenlijk al een paar dagen van tevoren...

Lees meer

Slow koken……

Cook eens slow.... Sinds een tijdje heb ik de slowcooker in huis. En ik ben fan!  In Amerika is dit apparaat (ook wel een Crock pot genoemd) al jaren razend populair, maar in Nederland kennen veel mensen het woordje ‘slowcooken’ nog niet. Als ik uitleg dat je in heel...

Lees meer

Stress en aankomen! No stress!!

Stress......We kennen het allemaal...Of heb jij er geen last van? Stress hoort erbij! Vroeger hadden wij stress nodig voor die leeuw die achter ons aanrenden. Maar als wij dan veilig in onze grot waren was de stress weer verlaagd. Maar tja, we leven niet meer in de...

Lees meer

Every minute, every day…every life!!!

2de paasdag; John is met de meiden (en schoonzoon) een paar uurtjes richting zwembad. Ik zit achter mijn laptop en overdenk of wat ik wil typen ook wel echt wil gaan typen. Ik vind het eng, maar tegelijkertijd wil ik jullie dit echt al een tijdje vertellen. Jullie...

Lees meer

Nationale poepdag!

Oke, moet ik nu wel of niet iets typen dacht ik? Het is namelijk nogal een raar onderwerp voor velen. Wat raar is eigenlijk, want we doen het allemaal...elke dag! Ja we gaan het hebben over POEP! Ieuwwww Anka echt? Ja echt! Want na mijn opleiding als darmtherapeut ben...

Lees meer

Help IK! word steeds zwaarder!

Je bent voor je gevoel eindelijk goed bezig! Je hebt de stap gezet om gezond te gaan eten en lekker te gaan sporten. Je gaat na een tijdje op de weegschaal staan. "WAT!!!! HOE KAN DIT"......roep je! "Hoe kan IK! zwaarder zijn?" No worry. IK! zal je uitleggen waar dit...

Lees meer

Waarom ook S. afvallen niet zomaar lukt!

S. gaat goed...heel goed! En nee niet zozeer met de kilootjes. S. dacht dat doe IK! wel even. Ik ga op een dieetje en dan hoppa!  Al vanaf het begin wist ze stiekem wel dat het niet zo simpel was. Want vanaf kleins af aan heeft ze nu eenmaal last van andere klachten...

Lees meer

Wat doet een zonnetje wonderen hè!

Zo wat een 2 superdagen hebben wij achter de rug. Oke, het bleek nog laagseizoen te zijn in Valkenburg en Suus had haar zinnen op Toverland gezet dus ach why not! En daar gaan alle remmen los. Ook voor mama! Achtbaan in en achtbaan uit....ook al wil je piekeren of...

Lees meer

Stress helpppp!

Je kinderen rennen krijsend achter elkaar, terwijl jij bij je kleine meid haar vlechtjes in probeert te doen. Om acht uur stappen jullie in de auto en kijkend in de spiegel kom je er achter dat iedereen zijn haar heeft gedaan behalve jij. En ja hoor, terwijl de...

Lees meer

Linda linda….mooie Linda…

Lieve lieve Linda, Vanochtend tijdens mijn ochtendritueel om 3 pubers, een pretiener en een kleuter richting de schoolbanken te sturen viel mijn blik op een plaatje. Terwijl ik ondertussen mijn kefirdrab met allerlei healthy stuff in mijn mond probeerde te proppen las...

Lees meer

80/20 regel

Donderdagavond...na een dag lang werken, regelen, vakantiegevoel erin proberen te houden en nog een rondje sporten kwam IK! om kwart voor negen bij het snoephuisje aan. Neerploffend op een stoel lag er naast mij een reep toffifee...De minuten verstrekken...en na een...

Lees meer

Carnaval 2.0

Dammmn right yeah....die wijntjes&boswandelingtjes gingen hard gisterenavond. Toch zit IK! hier weer een beetje fit proberen te wezen. En ja ok dat is best pittig. Maar goed wat IK! vaak zie deze dagen is dat mijn klanten altijd bang zijn voor deze dagen. En ja...

Lees meer

blonde yogi en bruine foodie

Donderdag had IK! een coachinggesprek bij een lieve klant. Nou ja, klant...nieuwe superonderneemster en yogi, die ook haar totale leefstijl wilt aanpakken. De kern van het gesprek begon met de vraag: 'Wie ben jij lieve J?' Steeds verviel ons gesprek op onderwerpen als...

Lees meer

Mag IK! nu eens ziek zijn?

Ok, normaal zijn jullie van mij wel motiverende blogs gewend. Deze week, sorry..IK! ben ook maar een mam, heb IK! even wat motivatie van jullie nodig. IK! kan nu heel zielig typen hoe dramatisch het eigenlijk is dat IK! ziek ben, maar IK! denk net als jullie; 'Niet...

Lees meer

De perfecte fitmom???

Lieve Moms, Vaak krijg IK! appjes of berichtjes hoe IK! dat toch allemaal doe. Een eigen toko, studie en 5 kids. En elke keer vraag IK! mij af waarom jullie dat toch denken? Wellicht loop IK! met opgeheven hoofd de straat op of geef IK!  mijn allerbeste bigsmile op...

Lees meer

Suikerarm of suikervrij?

Dit is toch wel het meest besproken onderwerp bij al mijn klanten en zelfs op feestjes gaat het erover. Ik ga suikervrij eten! Maar ik ga je nu al iets verklappen: dat gaat je niet lukken! Aaiiii......nu niet stoppen met het lezen van dit blog he. Het ligt niet aan...

Lees meer

Pie pie pie…en Ik! ben zo blij!……

Pie pie pie...en Ik! ben zo blij...... Yes, deze week start de nieuwe maand! Wat is januari snel gegaan....en wat ben Ik! trots; een beetje op mezelf maar zeer zeker op de klanten die de stap hebben gezet om voor 1000% te investeren in een leefstijl die bij hun past!...

Lees meer

Get Fit

Wil jij in 90 dagen werken aan jouw persoonlijke challenge? Dan is Get Fit wat voor jou! In deze 90 dagen gaan we samen aan de slag om jouw persoonlijke doel dichter bij te laten komen! INTAKEGESPREK Tijdens de intake ga Ik! met je kijken naar jouw voedingsplan. Samen...

Lees meer

De perfecte fitmom op haar bakfiets? Bestaat ze?

              De perfecte fitmom op haar bakfiets? Bestaat ze? Moet ik dit kwijt? Ik twijfel. Ga ik het toch doen? Ja! Ik ga het gewoon schrijven. Misschien een beetje teveel op zijn Anka's; iets te direct en iets te eerlijk. Maar soms raken dingen mij teveel. Neem...

Lees meer

Goede voornemens

Goedemorgen! Genoten van de kerstdagen? En nu is het bijna 2017! De tijd van de je goede voornemens. Hoewel ik dit zelf niet op 1 januari inzet vind ik het wel leuk om achterover mijn schouder te kijken hoe alles is gegaan. Laten we het er op houden dat mijn jaar...

Lees meer

Cadeautjes

7 uur in de ochtend. Ik plof op de stoel en pak mijn laptop. Ik zit ergens midden in de huiskamer omdat de tafel overvol staat en de salontafel bezaaid is met allerlei spullen wat iets maken blijkt te hebben met de Sint en zijn pietermannen. Ja, ik moet eigenlijk heel...

Lees meer

Eet jij ook zo weinig?

Toen ik nog een jonger was dacht ik dat het heel simpel was: Je ging wat minder eten, wat meer bewegen. Hoe ouder ik werd, hoe meer crashdiëten langskwamen. En toen was daar ineens de norm van maximaal 1200 kCal per dag als je wou afvallen. Dit hoor ik nog steeds...

Lees meer

Zondag…

Ook vaak zin in iets te snacken maar je weet niet wat? Onderstaand recept is een lekker alternatief! Zoet geroosterde kikkererwten met kruiden Ingrediënten: – potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram) – 2 theelepels honing – 2 theelepels kaneel – snuf nootmuskaat – 1...

Lees meer

ADRES

 

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

 

CK Active

Oude kerkstraat 79

4921 XD Made

 

 

CONTACT

+3161253001

info@ankamertens.nl

info@ankamertens.nl

 

 

 

 

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van onze laatste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang tevens onze handige foodplanner volledig gratis!