Wat is iedereen blij met die zon! Wat zie ik klanten weer opbloeien en heeft iedereen weer zin in de dag. Ik moet eerlijk zeggen, wat ook te lezen was in mijn vorige blog, dat ik echt even helemaal klaar overal mee was. Niet zwaar deprimerend of zo. Nee, ik wilde gewoon weer vakantie. En dan het liefst helemaal alleen. Maar zoals ik ook schreef kan ik hier heel erg goed in relativeren en weet ik wat ik moet doen om eruit te komen.

Ten eerste geef ik mij een schop onder mijn kont. Ten tweede weet ik, en zeg dit ook tegen mijzelf, dat in een slachtofferrol zitten echt geen nut heeft. En ten derde ga ik bedenken wat ik moet doen om mijn nieuwe doelen te behalen en rust te krijgen in mijn dagelijkse hectiek. En mij dus uit die zielige beerput te trekken.
Vaak zeg ik tegen klanten dat ze moeten denken in cirkeltjes. In elk cirkeltje ligt een emotie, persoon of situatie. Heel vaak staan wij met onze voeten in al die cirkeltjes. Wij doen een soort twister. En je weet wat er met dat spelletje gebeurd: je raakt in de knoop of je valt om.
Maar wat ook kan is het volgende; op het moment dat je boos bent, sta je in het cirkeltje boos. Je kunt er in blijven staan of er met 1 been uit stappen. Je kunt dan bijvoorbeeld in het cirkeltje eetbui gaan staan, maar dit brengt je weer naar een cirkeltje machteloosheid.
Maar wat zou het je brengen om helemaal uit een cirkel te stappen die negatief is en dan in een cirkel te gaan staan die positiviteit brengt? Dus je stapt uit je cirkel boosheid en laat de cirkel voor wat het is. Je kunt dit echt letterlijk doen en het tegen jezelf zeggen. Dan stap je in een cirkel waar je wel in wilt gaan staan. Die cirkel is de kader waarin je mag denken en voelen. Dus mochten er door een situatie heel veel soorten dingen spelen, kan het wel eens zijn dat alle cirkels elkaar overlappen en jij in alle cirkels staat. Dat is voor even niet erg. Maar op den duur ga je jezelf afvragen welke cirkel nutteloos is. Daar stap je uit. En zo ga je verder. Grappig he…zo soort hinkstapsprong in van die hoelahoepen!
Met afvallen of gezond worden is dit hetzelfde. Je kunt in een cirkel gaan staan waar de emotie ‘laat allemaal maar’ in ligt. Daar kun je in blijven staan. Maar stap er eens uit en zeg tegen die cirkel dat je daar voorlopig niet meer in komt. Je stapt letterlijk in de cirkel ‘ik kan het en ga het doen’. Vanuit daar krijg jij positieve energie en kan je op zoek naar de cirkels hulp vragen, methode, oorzaak en trots zijn. Hulp vragen is namelijk stap 1. De oorzaak vinden is stap 2 (en dit is echt niet enkel teveel eten zoals ik al vaak heb gezegd). En het resultaat is pas stap 3.
Het klinkt wellicht heel raar, misschien wel zweverig, maar probeer het eens! Het werkt! Bij mij in ieder geval zeer zeker. Ik ben vol energie! Zeker naar de geweldige fotoshoot van afgelopen donderdag en de gave planning die wij hebben gemaakt voor de komende maanden!
moesten
Want wat komen er onwijs leuke dingen aan!  (ik wijk nu eigelijk uit van het onderwerp, maar vind het zo leuk!) Ik mag het nu stiekem, beetje bij beetje, gaan verklappen. Want eerst wij nog even veel cirkels doorlopen voordat de kinderschoenen uit konden.
 • De apk-avond waar jij gratis kan gaan kijken met ons of je de juiste brandstof binnenkrijgt.
 • De supermarktsafari, waar wij samen door de supermarkt gaan crossen op zoek naar gezonde producten.
 • De cursus gezond snoepen met kinderen, waar wij samen gezonde snoepgoed gaan maken.
 • Cursus gezond lunchen en snacken.
 • Cursus mindfulwalk&yoga.
 • Cursus moodboard&planner maken.
 • De gave lessen die wij in samenwerking met Move Motivation gaan opzetten.
 • De leuke samenwerkingen die er met verschillende collega’s zijn opgezet, waaronder de mindfulwalk&run.
 • De gezonde healthweken op facebook waaronder op 1 oktober de saladeweek start.
 • De nieuwe update van de site waarin wij ons concept veel duidelijker gaan visualiseren.
 • De cursus Food your Mind die maandelijks start!
 • En het belangrijkste: de supermotiverende gesprekken die ik met de klanten mag hebben waar ik onwijs veel energie van krijg!
Betekent het dat ik nu nooit meer in de cirkel ‘bleh’ sta? Zeer zeker wel! Maar dan zorg ik ervoor dat ik er weer heel snel uitstap! En ga in een cirkel staan waar ik happy van word. Net zoals nu: de cirkel ‘wijntje drinken met Sue!’
Proost en gooi de twister uit het raam!
liefs Anka