TESTEN

Meten is weten zeggen ze weleens! Nou, ook in dit geval is dat zo. Soms is het gewoon heel moeilijk om een visie te krijgen op het probleem. Je eet gezond, rust uit en hebt al heel veel gedaan om zonder stress het leven door te gaan. Je wilt weten wat het probleem is en of er misschien iets over het hoofd wordt gezien. Soms vraag ik je een onderzoek in te zetten om samen tot de oplossing te komen. Ik werk samen met RP Vitamino. Dit laboratorium heeft zijn dienst bewezen en naast enkel het onderzoek uit te voeren kijken ze samen met de therapeut naar een mogelijke oorzaak.

Voedselintolerantietest

Met deze test word je aan de hand van bloed getest op verschillende voedingsmiddelen. Op deze manier kun je vaststellen of je reageert op één of meerdere producten. Klachten zoals vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, duizeligheid of huidproblemen kunnen hierop wijzen. Ook als je nu (nog) geen klachten hebt, kan er sprake zijn van voedselintolerantie.

Hormoonprofiel-onderzoek

In dit onderzoek worden aan de hand van speeksel de hormonen oestradiol, progesteron, testosteron en DHEA gemeten in je speeksel. Een verstoorde balans tussen deze hormonen kan de oorzaak zijn van verscheidene klachten als vermoeidheid, vruchtbaarheidsproblematiek, prikkelbare darm syndroom, PMS-klachten en overgangsproblemen. Dit onderzoek is er in een variant voor vrouwen en voor mannen.

Darmonderzoek

Dit onderzoek geeft aan de hand van fecesmateriaal informatie over de samenstelling van de bacteriën die in de darmen aanwezig zijn, of er schimmels en/of gisten zijn en of er spijsverteringsproblemen zijn. Het geeft een goed overzicht van de algemene gezondheidstoestand van de darmen. Vanuit dit onderzoek kunnen er diverse problemen aan het licht komen. In een darmonderzoek kunnen we zien hoe het met de lever gesteld is, of je hooikoorts komt van een te hoge histamine of bijvoorbeeld of er een mogelijke infectie in je lichaam speelt.

De voedselintolerantietest en het darmonderzoek kun je thuis uitvoeren. Nadat je dit hebt gedaan kun je de resultaten zelf, goed verpakt, opsturen naar RP Vitamino. Zij voeren het onderzoek uit en zodra ik de resultaten binnen heb ga ik de boeken in;-). Daarna gaan we samen de test bespreken en een verder traject uitzetten. Met jouw toestemming zal ik altijd de huisarts informeren, zodat deze op de hoogte is en mee kan denken in een eventueel therapieplan.

ADRES

 

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

 

CK Active

Oude kerkstraat 79

4921 XD Made

 

 

CONTACT

+3161253001

info@ankamertens.nl

info@ankamertens.nl

 

 

 

 

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van onze laatste aanbiedingen en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang tevens onze handige foodplanner volledig gratis!