Shakshuka, wat? Een beetje een gekke naam, maar het komt neer op: gepocheerde eieren in een pittig groentemengsel. Lekker makkelijk en handig om de restjes groente op te maken! Ook ziet het er heerlijk kleurrijk uit en is het te eten als lunch of avondmaaltijd.

Shakshuka

Het recept is voor 2 personen en de bereidingstijd is zo’n 20 minuutjes.

 

Ingrediënten:
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • eieren (naar wens: bijv. 2 per persoon)

Bereidingswijze:

  1. Snij de courgette, paprika en rode ui in stukjes en bak deze in een grote pan in wat olijfolie (bij voorkeur in de ‘traditionele’ olijfolie en niet in de ‘extra vierge’ variant)
  2. Voeg het blik gepelde tomaten toe en prak deze stukken tot een massa.
  3. Voeg nu ook de tomatenpuree, knoflook, paprikapoeder, komijnzaad en chilipoeder toe en laat het geheel eventjes pruttelen.
  4. Maak nu kuiltjes in het mengsel met een spatel en breek hier de eieren in. Let op: Laat de dooier heel.
  5. Laat nu de eieren gaar worden door een deksel op de pan te doen.
  6. Zijn de eieren goed? Nu kun je de Shakshuka gelijk serveren!

Tip: Eet met wat brood, courgetti of bloemkoolrijst. 

Smakelijk eten!