Deze tortilla zag ik voorbijkomen en ik moest het recept delen! Het is super makkelijk om te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Het opvallendste ingrediënt: psylliumvezels.

Psylliumvezels komen van een plant die vermalen wordt tot poeder. Het gebruik van deze vezels heeft verschillende voordelen:

  • Het werkt goed bij darmklachten: de vezels nemen water in je darmen op, waardoor de ontlasting zachter wordt. De stoelgang wordt dus beter.
  • Het werkt verzadigend: de vezels leveren weinig energie en worden in de dikke darm afgebroken, maar hiervoor nemen ze wel even ruimte in het lichaam in. Hierdoor houd je een vol gevoel.
  • Het heeft een positief resultaat op het cholesterolgehalte in het bloed: let wel op dat het natuurlijk geen wondermiddel is. Volg altijd nog de voorschriften van de arts op en zorg voor een gezonde leefstijl.
  • Ideaal voor diabetespatiënten: de vezels kunnen meer balans in de bloedsuikerspiegel geven, omdat men een regelmatigere stoelgang heeft.
  • Het helpt bij afvallen: de vezels verminderen het hongergevoel en door een betere werking van de darmen, zal het lichaam iets minder vetten opslaan. Ook hier zijn de vezels geen wondermiddel om af te vallen, want hiervoor is een gezonde leefstijl nodig.

De psylliumvezels zijn erg ‘vies’ om in te nemen op die manier die op de verpakking vermeld staat: 1x per dag twee schepjes door een glas water of vruchtensap roeren en direct innemen. Om de inname hiervan makkelijker te maken, kan je ook dit recept eens maken 🙂  Doordat de vezels goed water op kunnen nemen, ontstaat er gemakkelijk deeg die wij voor dit recept gaan gebruiken.

De vezels zijn trouwens gewoon bij het Kruidvat verkrijgbaar!

Smakelijk eten!

 

Recept tortilla