Ingrediënten:
3 el kokosolie om in te bakken
2 uien
2 teentjes knoflook
300 ml water
1 mango in stukjes
400 gram doperwten
400 gram sperziebonen
300 ml kokosmelk
3 tl kikoman
1 tl komijn
1 tl koriander
1/2 tl cayennepeper
zout en peper
200 gram rijst
TIP: ik gebruik vaak ook curry madras van Jonny de Boer.
Bereidingswijze:
Kook de zoete aardappelen 10 minuutjes voor en snij in stukjes.
Snij de kip en kruid deze voor met curry madras.
Smelt de olie in een ruime koekenpan of stoofpan (met deksel).
Bak hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook zacht.
Voeg de kipfilet toe en bak deze gaar.
Voeg de kokosmelk en water toe. Doe nooit meteen alles in de pan zodat je goed kijkt hoeveel vocht er nodig is.
Voeg de zoete aardappel, mango en doperwten toe.
Voeg hierbij de kruiden en maak het op smaak.
Voeg de overige ingrediënten toe en laat het 30 minuten pruttelen op laag vuur met deksel op de pan. Voeg de eventuele laatste ingrediënten toe en serveer met de sla.
Serveer met de rijst en gekookte boontjes
Commenti