Ingrediënten:
1 ui in stukjes
2 el kokosolie
500 ml kokosmelk
500 ml water
zout en peper naar smaak
10 tomaten in vieren
2 el zoute sojasaus (tahin)
Eventueel wat crémefraiche of oat cuisine
Pluk tuinkers
Bereidingswijze:
Verhit de olie in de pan.
Bak de ui zacht op middelhoog vuur.
Voeg het water en de kokosmelk toe en breng het aan de kook.
Voeg tomaten toe.
Voeg de ingrediënten toe en kook deze 10 minuten op laag vuur met het deksel op de pan.
Pureer de soep en doe de soep terug in de pan.
Breng op smaak met tahin, zout en peper.
Serveer met tuinkers en crémefraiche of oat cuisine.
Tip: wil je hem gevulder: gooi er lekker taugé doorheen of nog meer groenten!
Serveer met lekker wat toast of crackers (liefst zelfgemaakte maar kijk eens naar het oranje brood van Yam of de crackers van Raw of Pains de Fleurs)
Comments