Ingrediënten:
500 g broccoli
2 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100 ml amandelmelk naar keuze
50 g violifekaas verkruimeld
5 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
Bereidingswijze:
Snijd de broccoliroosjes van de stronk, schil de stronk met de dunschiller en snijd het in blokjes.
Voeg een mespuntje zout aan de broccoli toe en kook alles in 5 min. gaar in een pan met ruim water.
Verwarm in een andere pan de olijfolie en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook.
Giet de broccoli af en pureer de broccoli met de melk.
Schep de broccolipuree en de violife door het uimengsel en verwarm het zachtjes al roerend.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper, schep de broccolipuree in een schaal en strooi de olijfplakjes erover als garnering.
Serveer met zalm/vis en groenten naar keuze
Comentarios