Ja hoor! Net als je denkt dat ze echt jouw huisje voorbij rijdt, kloptte Cor ineens aan. Onze Tante Cor! Waar we hopen dat Sinterklaas ons huisje niet voorbij rijdt, mag deze dame toch echt heel snel doorrijden. Maar helaas.
Naast dat ziek zijn nooit echt leuk is, is het altijd een uitdaging om een waar kippenhok met één haan te temmen in huize Mertens. Gelukkig gaat dat (we zijn bij dag 3) ons nog goed af.
Want tja, ons immuunsysteem is even lekker aan de gang om alles te herstellen. Het is even niet anders en terwijl John ligt te sippen (ehhh, slapen) op de bank, ben ik maar een beetje aan het typen, tekenen en wat leren. Zara die is voor een week in winterslaap gegaan en Pien is een ware stuiterbal geworden.
Maar Anka, als je een goed immuunsysteem hebt, wordt je toch niet ziek? O, jawel! Alleen een goed immuunsysteem is in staat om bepaalde virussen en bacteriën zelf aan te pakken. En dat betekent even heel hard werken voor het lichaam. Daarom is het ook beter om koorts gewoon te laten zijn (mits het niet té hoog wordt) en je lichaam rust te geven. Eten hoeft echt niet als je lichaam hier niet om vraagt. Je energie heb je hard nodig voor je herstel. Dus hoe meer je eet, hoe harder al de energie naar je spijsvertering gaat. Kijk gewoon waar je behoefte aan hebt! Eet ik nu een kilo groenten per dag? Nee! Overigens ligt het wel in de koelkast haha:). Maar echt een groentesapje en wat kokosyoghurt is nu toch wel de max op een dag. En dat is ok!
Wat wel onwijs goed is om je brein even wat rust te geven. Lekker mediteren en even lekker wat suf voor je uitstaren is heel goed om je brein tot wat te ontspannen.
Toen ik op insta postte dat Tante Cor op visite was, kreeg ik veel vragen welke supplementen ik adviseer en wat wij nu nemen. Laat ik echt voorop stellen dat enkel supplementen niet the key zijn! Nooit! Goede voeding, ontspanning, een goed werkend microbioom, genoeg slaap etc is net zo belangrijk! Maar voor nu kunnen we wel wat extra ondersteuning gebruiken!
Dus voor jullie hier op een rijtje de supplementen die ons mee helpen om die onze vervelendste tante ever de deur uit te werken. Want wat is dat mens eigenwijs zeg!
Dit is wat wij nu extra innemen! Weet dat als het virus lang restverschijnselen heeft er weer andere dingen nodig zijn en verder onderzoek! Daarbij ondersteunen we ook onze darmen goed en zijn de magnesiumvlokken niet aan te slepen voor in bad:).
NAC:
Elke ochtend nemen wij 1 capsule. En nee, het is niet omdat wij uit Brabant komen dat wij voor NAC kiezen:). Het werkt onwijs goed voor je slijmvliezen en ondersteuning van je lever. Het lost teveel slijm in het gebied van je keuken, neus, oren en longen op. Het is de voorloper van s-acetyl-glutathion; een heel belangrijk anti-oxidant.
S-acetyl-glutathion:
Dit goud spulletje heeft een regenererend vermogen! Glutathion reguleert het eerstelijns en het aangeboren immuunsysteem op verschillende niveausVoor zichzelf maar ook voor de andere soldaatjes in ons lchaam. Zo krijgen ze een tweede optie om te strijd aan te gaan tegen de immuniteitsbeschadigende radicalen. Gebruik wel s-acetyl-glutathion omdat deze in het lichaam én de cellen goed wordt opgenomen.
Vitamine C:
Stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen en helpt je immuunsysteem om ziekteverwekkers te herkennen. Maar je lichaam kan vitamine C niet zelf aanmaken en dus uit voeding halen. En laat hier tegenwoordig dus echt te weinig inzitten! Maar let erop welke variant je pakt! Het essentiële micronutriënt vitamine C kan de mens niet zelf synthetiseren en onze huidige maatschappij zorgt ervoor dat wij vitamine C nog meer verbruiken. Vitamine C gebonden aan calcium of magnesium, zoals calciumascorbaat of magnesiumascorbaat is hier het beste voor. Deze ontzuurde vormen neemt het lichaam beter op en irriteren bovendien de maag minder. W
Zink:
Versterkt je immuunsysteem en speelt een centrale rol bij de aanmaak van immuuncellen.
Selenium:
Is een sporenelement en een bekend antiviraal middel dat je lichaam nodig heeft om het antioxidant GSH aan te maken. Wij hebben immunesupport van Eidon: hier zit een combi in van zilver, zink en selenium!
Resveratrol:
is een zogenoemde polyfenol, een gezondheidsbevorderende stof die we onder andere terug vinden in rode wijn, blauwe bessen en pinda’s. Nu niet teveel wijntjes gaan pakken he:).
Polyfenolen zijn van nature krachtige antioxidanten; belangrijke nutriënten die we in al onze cellen vinden. Hier beschermen de stoffen onze celkern door zogenoemde vrije radicalen weg te vangen. Een belangrijk proces, want radicalen zijn de voornaamste stoffen die schade toebrengen aan onze cellen en weefsels. Het antioxidatieve karakter van resveratrol zorgt bovendien dat het nutriënt de gezondheid van hart en bloedvaten ondersteunt.
Vitamine E:
Onderzoekers in de Verenigde Staten hebben aangetoond dat in water oplosbare derivaten van vitamine E (α-tocoferol) krachtige antivirale activiteit vertonen tegen ernstig acuut respiratoir syndroom coronavirus 2 (SARS-CoV-2) - het middel dat coronavirusziekte 2019 (COVID-19) veroorzaakt.
Vitamine A: onderzoekers zijn er mee gekomen dat vitamine A (neusdruppels) er voor kunnen zorgen dat het reukvermogen verbetert. Daarnaast is het belangrijk voor de slijmvliezen en weerstand.
Magnesium: je hebt magnesium nodig om vitamine D in je lichaam goed te reguleren. Het bindt vitamine D aan een proteïne om vervoert te worden.
Vitamine D&K: Deze vitamine komt tot ontplooiing in de immuuncellen, waar het zowel het aangeboren als het adaptieve immuunsysteem moduleert
De booster en killers:
Er zijn allerlei zogenaamde antivirale stoffen die er voor kunnen zorgen dat snelle replicatie van het virus kan worden afgeremd. Ik werk onwijs veel met Astragalus en Cordyceps en deze werken onwijs goed!
Tja, dus nu zijn het hier allemaal van die kleine vogeltjes: mondjes op en hoppa druppeltje hier en pilletje daar:). En nu we dan dan toch thuis zijn, geniet ik er stiekem maar van dat er ineens wel tijd is voor elkaar. Al weet ik niet hoe ik hier over 3 dagen over denk:).
Zo gaan we nu maar weer eens Netflix-serietje kijken. Iemand tips? Enne, is Tante Cor ook al bij jou langs geweest?
Ps:
Comentários