top of page
Zoeken

Curry en variaties


Ingrediënten:

  • 2 el kokosolie

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 300 ml water

  • 300 ml kokosmelk

  • 3 tl zoute sojasaus

  • sap van 1 citroen

  • 1 tl kurkuma

  • 1 tl komijn

  • 1 tl koriander

  • 1/2 tl cayennepeper

  • zout en peper naar smaak


Bereidingswijze:

Smelt de olie in een ruime koekenpan of stoofpan (met deksel).

Bak hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook zacht.

Bak eventueel het vlees gaar als je vlees hebt vanuit de keuzegerechten

Voeg de overige ingrediënten en kruiden (fruit pas later toevoegen) toe en laat het 30 minuten pruttelen op laag vuur met deksel op de pan.

Voeg het eventuele fruit toe en serveer met de sla.


KEUZEVARIATIES

ZOETE AARDAPPELCURRY 500 gram zoete aardappel (geschild en in stukjes gesneden) 400 gram doperwten 1 rijpe mango (in stukjes gesneden) 300 gram gebakken stukjes kipfilet INDIAANSE LINZENCURRY 500 gram rode linzen 1 kleine bloemkool 1 rode paprika (in stukjes, samen met de ui meebakken) POMPOENCURRY 1 oranje pompoen (in stukjes, zonder schil, pitten en draden) 400 gram sperziebonen 400 gram rundergehakt (in balletjes gedraaid) GARNALENCURRY MET WORTEL 400 gram wortel (in stukjes) 400 gram diepvriesspinazie 300 gram rauwe garnalen KIKKERERWT BROCCOLICURRY 400 gram gare kikkererwten 400 gram broccoli 100 gram verkruimelde fetakaas (pas toevoegen bij serveren)

留言


bottom of page