top of page
Zoeken

soep

SOEP


Ook soep is heel lekker en is een ware afwisseling tijdens de detox. Hieronder voor jullie wat inspiratie!


Basis van elke detox soep (voor ong. 4 kommen):

  • 1 grote ui, fijngesneden 2 tot 4 knoflooktenen (naar smaak)

  • 2 tot 3 cm stukje verse gember, fijngesneden of geraspt (optioneel)

  • 0,8 tot 1 liter water

  • 1 eetlepel olijfolie (dit is de enigste olie die je deze dagen gebruikt).

  • extra kruiden, zie ** 500 tot 750 g groenten, grof gesneden

** Wanneer je verse kruiden gebruikt zoals koriander of basilicum, voeg deze dan toe vlak voordat je de soep door de mixer / keukenmachine haalt.


Bewaar 1 eetlepel fijngesneden om de soep te garneren. Gedroogde kruiden worden in het begin aan de olie toegevoegd.


Bereiding: 1. Verwarm soeppan of steelpan met dikke bodem. 2. Voeg olie toe 3. Als je gedroogde kruiden gebruikt, voeg deze toe aan de olie. Voeg de ui toe. 4. Bak totdat de ui zacht en licht gekleurd is. 5. Voeg de gember, knoflook en de groenten toe en roer goed door. 6. Voeg heet water toe, breng aan de kook en zet het gas laag. 7. Kook de groenten tot ze zacht zijn. Haal pan van het vuur. 8. Laat afkoelen en maak de soep fijn met behulp van een staafmixer of keukenmachine. 9. Als de soep te dik is, voeg dan wat heet water toe. 10. Serveer (evt. met verse kruiden)



Detox soep variaties:


Broccoli & gember

500 g steel en roosjes en gebruik 5 cm gember i.p.v. 2 of 3 cm, of neem ½ eetlepel gemberpoeder


Bloemkool 1 middelgrote bloemkool, fijngesneden steel en roosjes. Evt. nootmuskaat als extra kruid toevoegen


Bleekselderij & appel 250 g fijngesneden bleekselderij en 3 appels, geschild en gesneden (zonder klokhuis)


Wortel & gember Gebruik 5 cm verse gember i.p.v. 2 tot 3 cm, of neem ½ eetlepel gemberpoeder


Spinazie & nootmuskaat 1 zak verse spinazie en 1 theelepel nootmuskaat


Ui& Kerrie 500 g uien en 1 eetlepel kerriepoeder en ¼ theelepel chilipoeder


Tomaten & basilicum Gebruik 1 kg tomaten op ½ liter water en een klein bosje basilicum, fijngesneden




Comments


bottom of page