Zoals je in dit artikel kunt lezen is knoflook hartstikke gezond. Bij mij is het een van de standaard ingrediënten voor heel veel recepten. Vandaag een van mijn favorieten: knoflook soep! De room is misschien niet helemaal verantwoord, maar af en toe moet dat kunnen toch;-).

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

+ 1 avocado
+ 1 klein pakje soja room
+ 1 grote ui
+ 1 theelepel tijm (en wat meer ter garnering)
+ olijfolie
+ zeezout
+ 1 liter bouillon
+ 3 bollen knoflook (ja, je leest het goed)

 

En dan verder…

+ Pel de losse velletjes van de bollen knoflook en snij de top eraf. De topjes van de tenen knoflook komen dan bloot te liggen. Zet de 3 bollen (alle teentjes dus nog aan elkaar vast) met hun kontjes op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel ze met wat olie en zeezout en pak ze apart van elkaar helemaal in. Deze mogen nu 1 uur in de oven roosteren op 200 graden. Geniet alvast van de geur!
+ Maak de pakketjes open en laat ze afkoelen
+ Bak ondertussen de uitjes
+ Knijp de bollen knoflook uit in de pan. Als het goed is gaat dit heel makkelijk en hou je alle velletjes vanzelf over. Je kunt dit voor de zekerheid ook eerst even boven een schaaltje doen
+ Voeg de bouillon en tijm toe, roer de knoflook goed los en breng het aan de kook
+ Ondertussen haal je het vruchtvlees uit de avocado en prak je dit op een schaaltje
+ Na 10 minuten koken voeg je de sojaroom en de avocado toe. Roer dit nog even goed door
+ Pureer de soep met de staafmixer
+ Schep de soep in mooie borden en garneer met een takje tijm

 

Eet smakelijk!