Kerst en samen zijn…

De donkere dagen zijn weer aangebroken. Zittend op de bank, omgeven door een mooi lief gezin dacht ik terug aan vorig jaar. Wat vond ik het een eer om zoveel kleine kinderen blij te mogen maken met cadeautjes. Kinderen die het niet zo fijn hebben of ouders die heel graag hun kind willen verblijden maar gewoonweg niet gaat. Maar waar ik naast de kleine kinderen heel blij van werd, waren die blije gezichten van de mensen in het bejaardentehuis. Zowel in Rijen als in Dongen zijn de Pieten chocoladeletters en veel lekkers van everything sweet  en Jolanda van de Wijgert gaan uitdelen. Het ging hun niet om de inhoud van al dat lekkers. Maar het praatje met de Piet deed hun ogen glinsteren. Dat beeld vergeet ik niet meer.
 
Het werd 2019 en de zon begon weer te schijnen. Genietend terugkijkend op afgelopen jaar, met weer veel mooie dingen op mijn pad, waren er ook nare dingen. Net als iedereen. Maar zowel de mooie als de nare dingen kon ik delen met veel lieve mensen om mij heen. Altijd een luisterend oor of een arm. Ik moet er niet aan denken als dit er niet zou zijn geweest. Zo probeer ik dit dagelijks ook mijn cliënten te geven.
 
En toen bedacht ik mij ineens: wat nu als je dit niet hebt? Wat nu als je nooit een praatje kunt maken? Of nog erger: dat je kerst alleen door moet brengen?
En zo ging ik denken; wat kan ik doen? Wat kan ik doen om deze mensen wellicht een kerstgevoel te geven? En ik kwam maar op 1 woord: aandacht!
 
De kerstpakketten die verzamelt worden zijn geweldig. Ik ben heel trots op het initiatief van diverse instanties in ons dorp om voor de medemens een pakket te verzamelen. Maar ik dacht: ‘Wat kan ik als ondernemer?’ Ja, ik kan ook spullen doneren. Dat zal ik zeer zeker doen. Maar zou ik niet een paar uur in mijn agenda kunnen schrappen om daadwerkelijk bij een aantal eenzame mensen op bezoek te gaan? Gewoon een praatje, een spelletje of een kerstkransje eten. Samen met een mooi kerstcadeautje.
 
Mijn wens is om al deze mensen samen aan 1 grote tafel te krijgen om samen het kerstdiner te eten. Deze wens is wellicht voor nu te groot (ik hoop dat een paar medeondernemers dit met mij in de toekomst willen regelen). Maar een paar bezoekjes is zo te realiseren lijkt mij.
 
Dus vanuit mij twee vragen:
 
*Wil jij als ondernemer of particulier een kleinigheidje doneren of gewoonweg een mooie kaart schrijven? Dan hoor ik dat graag. En mocht je een paar bezoekjes mee willen doen: dan zou dat helemaal fantastisch zijn!
*Ken jij iemand die echt een bezoekje verdient? Dan hoor ik dit heel graag! Ik weet dat eenzame mensen dit niet snel vertellen. Dus ik zal discreet met alle gegevens om gaan!
 
Zullen wij met zijn allen er een mooi kerstfeest van maken? Ik vraag het nooit, maar deze keer zou ik het heel fijn vinden als je dit bericht deelt!
 
liefs Anka