En ja hoor, het is weer december! Het is guur en de wind waait door de bomen. En toch vinden velen van ons de decembermaand de gezelligste maand van het jaar. Lekker knus met een deken op de bank. De Sint komt langs en de kerstboom wordt weer gezet.

Die lieve oude man in december

Toch merk ik vaak dat niet iedereen december zo leuk vindt. Nou ja… wel leuk, maar de voorstress is kennelijk vaak zo groot. We zien in de blaadjes de mooie foto’s, heerlijke maaltijden en grote cadeaus. En daar moeten wij allemaal aan voldoen toch?

Zou het dit jaar niet eens anders kunnen denk je? Ik vertel mijn klanten altijd, het hele jaar door wanneer we het over gewoontes hebben, dat we zelf hebben verzonnen om kalkoen te eten met Kerst. Waarom? Omdat we dat zo geleerd hebben. Zo is dat ook met Pasen en met onze dagelijkse gewoontes. Waarom trekken bijvoorbeeld alleen meisjes een rok aan? En waarom moeten we met een feestje taart serveren? Dit doen we omdat het een gewoonte is die we onszelf opleggen.

Terug naar de decembermaand. Het is weer voorbij. De lieve oude man is weer naar Spanje terug! Ik vind het een geweldige tijd en vind al die stuiterende kinderen super leuk! Omdat ik al een paar jaar geleden de druk heb proberen te verminderen met winkels in en winkels uit vind ik de voorbereidingen altijd gezellig. Maaaar! Dan heb ik het niet over het maken van een surprise en het inpakken van 80 cadeautjes. En dan hebben we het ook maar even niet over de bankrekening;-).

Als de lieve man weer naar zijn Pietenland is vertrokken hebben we even twee weken de tijd om te ademen. Nou ja, de kerstborrels, het kerstmenu bedenken en de tweede lading cadeautjes moet je hier dan even vergeten. We kunnen het vaak genoeg aan, omdat de vrije dagen voor de deur staan. Toch zie ik mensen zo net voor Kerstmis vaak zuchtend en kreunend door de winkel lopen. De mooiste gerechten moeten op tafel, ons haar moet in model, de nagels perfect in de lak en de mooiste kleding moet gekocht worden. Want dat moet met Kerstmis, toch?

 

 

En dan, de weegschaal…in december

Na kerstmis is de weegschaal onze grootste vijand en denken we allemaal dat het nu toch al verpest is, waarna we beginnen met het opeten van alle restjes. Dan hebben we nog een weekje waarin we heerlijk gaan zitten stressen over hoe lang we de kinderen op kunnen houden en stiekem vraag je jezelf ook af hoe lang je het zelf nog gaat volhouden.

En dan… is december voorbij. Yeah! Het is 1 januari! De voornemens kijken om de hoek en we gaan er met volle 100% tegenaan. We kijken nu alweer uit naar volgend jaar, want de feestdagen zijn zo gezellig! Waarom dan die stress? Want laten we eerlijk zijn. Waarom moeten we zo stressen als het achteraf zo leuk is?

Ik weet het antwoord wel. Omdat we steeds zoveel van onszelf ‘moeten’ en we moeten onszelf constant ‘controleren.’ Maar stel je eens voor dat we deze twee woorden zouden veranderen naar ‘mogen’ en ‘loslaten’. Misschien eet je dan wel boerenkool met worst op eerste Kerstdag! Wij gaan in ieder geval gewoon mee in de trend dit jaar:) Kerst-barbequen! En de andere dag maken wij een lekker gezond menuutje. En die deel ik graag met jullie. Als je op deze Happyfoodmasstoyou drukt kun je het happy foodmassmenu downloaden. Laat je weten wat jij met kerst gaat eten? Gezellig! Ook als het friet met een kroket is.

Stop met alles ‘perfect’ te willen! Ik geloof overigens dat er geen perfect bestaat. Jezelf zijn… dat is perfect! Ik zal jullie nog wat leuke tools geven hoor de komende dagen, om niet het nieuwe jaar zelf als oliebol te starten en de kilootjes te beperken. Maar weet dat Kerst en Oud en Nieuw maar 5 dagen zijn:). Stop met het woordje voornemen. Nee, voornemen betekent dat je het jezelf voorneemt. Niet dat je het gaat doen. Overigens is het daar niet perse 1 januari voor hoor!

 

Ik wens jullie een super leuke decembermaand toe. Geniet van elk moment!

 

 

Wil jij ook in het nieuwe jaar  een verrukkelijk recept en de beste tips & tricks in je mailbox ontvangen? Het enige wat jij hoeft te doen is hieronder op de knop drukken! Dan krijg je de foodplanner er gratis bij…om het jaar goed te starten. Als je dan toch je goede voornemens wilt inplannen:).

Ja, ik wil wekelijks recepten ontvangen!