Granola, alleen al voor de net gebakken geur kom je je bed wel uit! Nu kan het zo zijn dat je even beperkt koolhydraten wilt eten en dus geen havermout erdoor kan doen. Toch kan je dan nog een heerlijk mengsel hebben om door jouw ontbijt te doen. En mocht jij nu wel meer koolhydraten erdoor willen voeg je 30 gram appelvezels, 50 gram kokoschips en 100 gram havermout toe. En het mooie is dat het hele gezin mee kan eten!
Blauwe bessen er in de ochtend bij en smullen maar!
Ingrediënten granola:
-75 gram zonnebloempitten.
-75 gram pompoenpitten.
-50 gram sesamzaadjes
-25 gram lijnzaadjes
-150 gram ongebakken ongezouten noten. Ik gebruik pecan en amandelen en walnoten.
-2 eetlepels gesmolten kokosolie.
-hymalayazout snufje
-1 eetlepel kaneel.
-2 stijfgeklopte eiwitten
granola
Bereidingswijze granola:
  • Weeg alles af in een grote kom.
  • Klop de eiwitten stijf (test boven je hoofd. Blijft je haar schoon als je de schaal omkeert dan zijn ze stijf genoeg.)
  • Meng de gesmolten kokosolie goed met de rest. Schep de eiwitten er doorheen. Je mag geen grote vlokken eiwit meer zien. Schep de massa op bakpapier op je ovenschaal, spreid hem uit in een gelijke laag.
  • Bak 30 minuten op 160 graden Celcius. Halverwege omscheppen.
  • Goed laten afkoelen en uitdampen op tafel en bewaken zodat de rest van de familie de plaat niet al zovast leeg eet.
  • Bewaren in een pot met een deksel die goed afsluit. Met dubbel slot!

granola