Sinterklaas is in het land! En dat betekent pepernoten! Al maanden liggen ze in de schappen, maar van die ingrediënten word ik niet blij. Waar ik wel blij van word is dit recept. Deze pepernoten (of eigenlijk moet ik officieel kruidnoten zeggen) zijn heerlijk. Stiekem pak ik dan ook wel een handje vol. Of twee.. En het leuke is, ze zijn een stuk lekkerder dan de perpernoten uit de schappen en ook nog eens gezonder!

Wat heb je nodig voor deze pepernoten?

125 gram dadels
100 gram kokosolie
1 eigeel
100 gram boekweitmeel
100 gram amandelmeel
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
2 eetlepels speculaaskruiden
Snufje zout

Mixer met deeghaken

 

Wat moet je doen?

+ Verwarm de oven voor op 180 graden
+ Pureer de dadels met de gesmolten kokosolie met een staafmixer of blender
+ Doe het dadelmengsel in een kom samen met de overige ingrediënten en mix met de mixer tot een mooi, plakkerig geheel
+ Zet het deeg in de koelkast om even af te koelen en bedek ondertussen de bakplaat met bakpapier (10 minuutjes is voldoende)
+ Maak kleine balletjes van het deeg en druk ze een beetje plat
+ Doe de bakplaat in de oven en bak pepernootjes in 10 minuten goudbruin.
+ Laat ze even afkoelen, zodat ze lekker knapperig worden

Ik ben heel benieuwd of jij ze net zo lekker vind als ik! Laat je weten of jij ze net zo geslaagd vind als ik!? Oh, en mocht je nou nog meer Sinterklaas baksels willen gaan maken, houd ons dan in de gaten. Dinsdag komen we met de Sintweek en ik zal alvast verklappen… die wil je niet missen!

Liefs Anka