Geloof jij in Quick fix? Ik niet…Misschien wel in een Quick start!

Ik sta er altijd versteld van hoe mooi jij het allemaal weet te verwoorden.Zeer interessant,zou ook graag die klik willen met het stoppen met te veel eten en snoepen,maar de knop is nog nergens te vinden en als ik dan jou stukjes lees dan lijkt het zo simpel,maar helaas is dat niet zo.heb zoveel respect voor jou hoe jij alles doet werken, studeren, gezin etc.
Dit kreeg ik als lieve reactie op mijn blog. Maar ik wil daar meteen iets bij rechtzetten. Want het is absoluut niet mijn social media idee om te zeggen dat dingen simpel zijn. NO WAY! Zal ik even mijn appjes laten lezen die ik boos of huilend naar een collega of vriendin stuur? Wil je mijn vechtpartijen horen met de laptop of een moeilijke casus? Nee lieve Marjon, nee lieve andere mensen. Ik ben niet het perfecte rolmodel waar iedereen naar op zoek is. En niemand is dat! Echt helemaal niemand! Niemand is perfect namelijk.
stress, perfectionist, plannen
Vaak krijg ik van een klant dit te horen. Ze zien een beeld op social media. Een sixpack van een meisje die mee doet aan een fitnesswedstrijd. Geloof mij: ik heb het van dichtbij regelmatig meegemaakt. Zo meisje traint heel veel. En dan bedoel ik ook heel veel! Heel haar dag staat in het teken van trainen, voeding, rust en mindset. Dat is niet even gefixed. 100% respect laat ik dat even zeggen! En ook dat meisje weet dat na de wedstrijd haar sixpack snel verdwijnt. En dat is ook maar goed ook, want je organen hebben ook wat vet op de ribben nodig. (dus het spreekwoord is er niet voor niks).
Zo komen nieuwe klanten regelmatig binnen met de verwachting dat ik ze na 2 consulten wel beter heb gemaakt. Of ik ze even 10  kilo kan laten afvallen, hun hormonen in balans kan krijgen of van hun eetprobleem af kan helpen. Sorry, niks in het leven in een quickfix-verhaal. Ja, wel voor een korte termijn maar niet voor lange termijn. En als je dan het doel hebt bereikt moet je daar altijd mee bezig zijn te behouden. Maar weet wel dat het soms een lange weg is, maar het wel mogelijk is!
Ook ik heb daar moeite mee. Eigenlijk wil ik deze zomer stiekem ook weer helemaal afgetraind in mijn vel zitten. Maar mijn huis wil ik ook af hebben. Maar de opleidingen moeten ook vloeiend verlopen. Shit, social media! De planning loopt niet vloeiend. Laat staan de begeleiding van de klanten. En als laatste (but not least): mijn kinderen krijgen te weinig aandacht! (de belastingdienst en boekhouding heb ik in dit verhaal maar geskipt…zucht)…..
Als ik na ga hoeveel tijd ik wel niet kwijt ben met piekeren over al de dingen die ik wel niet moet doen, maar vooral over het piekeren van de dingen die ik niet behaal. Nou, dan had ik al mijn werk ruimschoots af gehad! 
 
Dus ook sindskort werk ik met een Ikeakast. Je kent het wel. Je kinderen komen in de ochtend uit bed. Trekken de kast (weet je wel met allerlei vakken) open en gooien hun speelgoed op de grond. Nog de barbies niet opgeruimd, komen de poppen alweer tevoorschijn. “Ruim eens op!” “Niet alles door elkaar!” Hoor je het jezelf zeggen?
Maar wat doe jij met je gedachten? Ik ben net zo kind. Ik word wakker en alle vakken gaan open. Vaak leer ik mijn klanten een kast te maken waar een voor een een bak uitgepakt mag worden. Een bak huishouden, bak boekhouding, bak sport, bak voeding maar ook een bak met zorgen en een bak met stress zit er in. Het leuke is het dat mensen hem vaak echt namaken. In een map of met laadjes. Visueel iets zien helpt. En het leuke is dat je tegen jezelf ook kunt roepen. “Ruim eens op!” “Hup eerst stress het laadje in en dan pak je pas je boekhouding eruit!” Echt, het klinkt raar maar het werkt! 
 
planning, zelfvertrouwen, fijn, leven
En ja, ook ik heb er moeite mee. Vaak is het zo dat ik denk dat ik de volgende dag megaveel ga doen. Maar de laatste tijd merk ik ook dat ik zoveel wil doen, dat het gewoon niet lukt. Mijn grootste stap is geweest om dit letterlijk toe te geven en hulp te vragen. Maar ook om de verantwoordelijkheid niet in de schoenen van een ander te leggen, maar dit zelf aan te pakken.
Een coach of therapeut kan je handvatten geven maar jij moet het thuis doen. Je man kan nog zo slecht eten, maar jij stopt zelf jou eten in je mond. Je baas, klanten of vrienden kunnen nog zoveel van je verlangen, maar jij bent de enige die grenzen kan aangeven! En als ik het zo typ lach ik mezelf letterlijk uit. Hoor wie het zegt! 
Met afvallen en gezondheid werkt het precies hetzelfde. Ik heb mijn eerste pakket quick start genoemd. Zal ik deze gaan veranderen in slow start:). Ik zeg tegen de meeste mensen die bij mij komen dat gezondheid veel meer is als enkel een voedingsplan. Iemand die al jaren loopt met chronische vermoeidheid kan ik niet in 1 consult er vanaf helpen. Je begint met inventariseren, dan met wellicht soms onderzoek, dan pak je de voeding aan, eventueel pathogenen (vervelende beestjes), de darm of hormonen. En daarnaast ga je kijken naar iemand zijn mindset en leefstijl. Het kan gewoonweg niet dat ik iemand zijn leefstijl binnen een maand kan veranderen.
Onzin! Iets heeft tijd nodig. Moet je die tijd dan bij mij besteden? Nee hoor! Ik wil echt niet zeggen dat je nu bij mij lange trajecten moet gaan volgen. Maar weet wel dat je jezelf niet teveel druk op moet gaan leggen. Begin gewoon eens. Weet je wel…zo quick start. Dan volgt de rest. Denk in mogelijkheden en niet in beperkingen! Mijn motto voor iedere klant. En start met een vakkenkast en een goede planning waar je elke keer een vakje van de kast open trekt.
Stop stress! Hup jij gaat terug de kast in. Ik heb jou pas om 16.00u op de agenda staan. Dan mag ik een uurtje stressen en piekeren. Het werkt! Orden je je gedachten en is je doel veel dichter bij dan jij denkt!