O kom toch eens kijken wat er in mijn schoentje zit. Alles gekregen van mijn lieve Sint. Een letter ….

O nee, oeps dat mag niet meer van juf Anka? Toch Anka?

Nou, ssssttt, natuurlijk heb ik al nagedacht over de maand december. Want wat is dat een moeilijke maand voor velen! Nou, eigenlijk beginnen we al deze week.  Al die lekkere dingen! Op het moment dat ik aan het denken en doen was kreeg ik een telefoontje. Het was Bakpiet! Bakpiet had namelijk een brief gekregen van een lief dametje uit Rijen. Zij had gevraagd mij te bellen omdat ze toch wel heel graag iets lekkers zou willen. Samen met Bakpiet ben ik gaan denken en doen. In de tussentijd had Sinterklaas al contact gelegd met de Kerstman. Vorige week hebben wij via skype dan ook met zijn viertjes overleg gehad. En wat voor overleg! Vanaf maandag komt er een week lang, iedere dag, een super lekkere Sintrecepten online, waarna wij eind november een supergezonde kerstbundel . Natuurlijk sluiten wij het jaar medio december samen met de Kerstman af, met een week vol lekkere kerstrecepten. Kortom, Bakpiet is de recepten nu lekker aan het bakken en uitproberen waarna hij ze aan jullie kenbaar gaat maken! Tof hè! Bakpiet vroeg me trouwens om dit recept alvast met jullie te delen, zodat jullie alvast kunnen oefenen!

Bakpiet zijn Speculaasjes

Wat heb je nodig?

125 gram dadels
100 gram roomboter
1 ei
100 gram boekweitmeel
100 gram amandelmeel
2 eetlepels speculaaskruiden
1 eetlepel kaneel
snufje zout

 

Wat moet je doen?

+ Verwarm de oven voor op 180 graden
+ Smelt de roomboter
+ Pureer de dadels samen met de gesmolten boter
+ Meng alle droge ingrediënten
+ Voeg het dadelmengsel toe aan het mengsel met alle droge ingrediënten en mix met de mixer tot een plakkerig geheel
+ Zet het deeg 10 minuutjes in de koelkast, zodat het wat harder wordt
+ Bedek de bakplaat met bakpapier
+ Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in gelijke bolletjes
+ Leg de bolletjes op de bakplaat en bestempel ze met een koekjesstempel zoals deze of gebruik een speculaasvorm
+ Bak je koekjes in 10 minuten goudbruin
+ Laat ze even afkoelen en klaar! Smullen maar!

Ik ben benieuwd, doe jij mee met de Sint-week? Je kunt alvast beginnen met bovenstaande speculaasjes óf je kunt deze pepernoten bakken voor de Sint. We zien graag je resultaten!

Liefs Anka

 

Mocht je van alles op de hoogte willen blijven, schrijf je dan snel in voor ons wekelijkse recepten & tips overzicht!

Ja, ik wil wekelijks tips, tricks & recepten ontvangen!