Lieve Moms,

Vaak krijg IK! appjes of berichtjes hoe IK! dat toch allemaal doe. Een eigen toko, studie en 5 kids. En elke keer vraag IK! mij af waarom jullie dat toch denken? Wellicht loop IK! met opgeheven hoofd de straat op of geef IK!  mijn allerbeste bigsmile op een kiekje.En tja ook make-up doet wonderen! Maar hell no! IK! doe dat ook niet zomaar even. En denk je nu ook echt dat IK! elke avond kip met brocolli eet of in het weekend enkel aan mijn munttheetje zit?

Mag IK! wat vertellen? IK! vind social media een mooi forum. Zeker op zakelijk gebied. Maar laten we nu met zijn allen eerlijk zijn. Hoe nep kan het soms zijn? Denk jij echt dat die mama met haar stralende blik, perfect gestroomlijnd en een kind in elke plooi goed gezet altijd zo is? Kijk IK! snap best wel dat IK! niet op een foto kan staan terwijl IK! 3 uur heb geslapen, een piepende peuter of een gillende puber in mijn oren hoor suizen en een man die ook nog aandacht wil maar IK! echt mijn hoofdkussen soms veel meer wil knuffelen als zijn lieve teddybuik. Nee, natuurlijk snap IK! dat IK! in mijn beroep een voorbeeld moet zijn. Maar anderzijds ben IK! dan juist geen voorbeeld om te vertellen dat alles niet perfect hoeft te zijn? Of is het juist perfect dat IK! het vertel dat het niet perfect is?

Waarom mogen wij soms niet gewoon een nonfit girl foto plaatsen? Ooit gehoord van de 80/20% regel? Nou IK! geloof er heilig in. En nee dat betekent niet dat IK! nu een foto ga maken van niet passende bh, mascara tot aan mijn lippen of een huiskamer waar het net lijkt of de plaatselijke vuilnisbelt is verhuist. En nee IK! wil nu echt niet vertellen dat het allemaal maar fack is al die foto’s en wij totaal niet fit kunnen worden! Nee nee nee!                                 Wat IK! wil zeggen: als je kiest voor een mindswitch betekent het niet meteen dat alles perfect moet zijn. Wij houden van perfectie en regels. Toch? Jij wilt toch weten waar je op vakantie gaat? Want stel dat je ineens in Frankrijk uitkomt ipv Italie. En wil jij niet liever een vast dieetboekje waarin jij precies kan zien wat je moet eten? Want dan heb je regels en houvast. Dan hoef je niet uit te wijken. Maar dan ga IK! je ook meteen weer teleurstellen. IK! geloof daar niet in. IK! geloof in een eigen weg zoeken in jouw leefstijl. En of dat nu is met rode lipstick, trainingsbroek of naaldhakken….I don’t care. Run your own race.  IK! ben niet coach die dagelijks vertelt dat IK! in de middag wederom een salade op heb met een groene smoothie. IK! ben niet die trainer die dagelijks vertelt dat IK!  om 6 uur in de ochtend 10 km heb gerend (oke….dit doe IK! dan ook echt niet) en IK! ga vooral niet zeggen dat het enkel gewoon doen is om 4x in de week in de sportschool te staan om je lichaam te shapen.

Want laten we wel wezen. Dat weten jullie toch al over mij? En dat weten we stiekem toch wel over die fitgirl? Is het niet veel eerlijker om te zeggen dat IK! soms al op donderdag een glas wijn achterover giet, ruzie maak met mijn teddybeer omdat IK! wederom een avond naar de sportschool ga en het liefst een kok inhuur om mijn maaltijden te bereiden. Willen jullie niet liever weten dat IK! soms om half 7 het liefst de slaapkamerdeur op slot draai en mijn gymschoenen uit het raam gooi omdat IK! tot 3 uur in de nacht ben doorgegaan om door de stapel administratie ben heen te komen? Dat is toch wat jullie liever soms van mij en elke ‘fitmom’ willen horen? Want voor eens en altijd: ook IK! ben niet die moeder met eigen toko en 5 kids die dat zomaar allemaal doet! Nee, naast dat IK! een kei ben in plannen en gezond eten voor mij geen straf is heb IK! geen gras in mijn tuin. Dus nee IK! ben niet de persoon waarvan je hoeft te denken dat het gras groener is.

Wat IK! wel wil zeggen: die 80% is zeer zeker wel mogelijk om jezelf aan te leren. Als jij iets wilt dan lukt het jou ook! En wil je dat niet is dat ook prima. Alleen accepteer dat dan ook en laat vooral jezelf in je waarde. Ben trots op je eigen keuzes. En ben je er niet trots op? Nou dan is er vast een andere weg naar Rome.

Dussss…….

liefs Anka

ps: op deze foto’s droeg IK! dus geen makeup en had IK!  mijn haar niet gedaan!