Courgetti … de trend van een paar jaar geleden: sliertjes van een courgette. En nu ligt er zelfs voorgesneden courgetti in de winkel en is het een prima koolhydraatarme en glutenvrije vervanger van de gewone spaghetti.

Courgetti is te maken met een spiraalsnijder (Spirelli), maar je kunt ook plakjes schaven met een kaasschaaf en hier later slierten van snijden. Je kunt de courgetti rauw, gekookt of gebakken bereiden en variëren met verschillende sauzen en toppings. In het recept hieronder maken we bolognese saus!

Liever geen groenten uit blik? Gezeefde tomaten of tomatenpuree uit blik zijn lekker makkelijk om te gebruiken, maar het kan dat je dit liever van verse tomaten wilt maken. Dit kan met ongeveer 6 Roma tomaten per persoon! Snij de tomaten in kwartjes en kook deze in een pan totdat er een soort saus ontstaat. Blijf goed roeren en let er op dat de saus niet aanbakt aan de pan. Hoe meer de saus ingekookt wordt, hoe dikker de saus.

courgetti