Brocollischotel en nog heel lekker ook!

Jammie jammie jammie! Deze is zo lekker! En ja, ook weer gezond. De kinderen smulden er ook van dus goedgekeurd voor in de boeken! Een beetje rijst erbij en je hebt snel een goede maaltijd op tafel! Ik kan er een heel verhaal van maken, maar eigenlijk moet je het gewoon proeven!

Voor vier personen:

  • 600 gram broccoli
  • 200 gram lactosevrije kwark (let op zit dus wel casëine in)
  • 200 gram Grana Padano of oude kaas
  • 60 gram ongehakte ongebrande noten
  • 2 eieren
  • Keltisch zeezout en peper
  • 2 teentjes knoflook
  • Provecaalse kruiden
  • 2 á 4  tomaten in plakjes
  • 8 olijven in plakjes

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • -Stoom de broccoli beetgaar
  • Meng de kwark met het ei, knoflook, zout en peper
  • Vet de ovenschaal in
  • Leg de broccoli in de schaal en doe het kwarkmengsel er overheen
  • Doe hierover de tomaten, gehakte noten en olijven
  • Dan de kaas er overheen (mocht je geen kaas mogen kun je ook edelgist gebruiken)
  • Garneren met de kruiden en hop de oven in!

Serveer er rijst en een lekkere salade bij: jammie!

Ps: ik heb het restje gebruikt als lunch de volgende dag. Ook een aanrader!