Donderdagavond…na een dag lang werken, regelen, vakantiegevoel erin proberen te houden en nog een rondje sporten kwam IK! om kwart voor negen bij het snoephuisje aan. Neerploffend op een stoel lag er naast mij een reep toffifee…De minuten verstrekken…en na een uurtje begon IK! de moed al wat op te geven. Nog erger was de gevulde fles gin gewonnen op een loterij. Yep, normaal breek je die als vrouwen onder elkaar meteen open. Maar nee hoor, IK! kreeg enkel een keurig kopje thee in geschonken.
Lopend naar de toilet zag IK! een schaaltje drop staan maar ja als gast ga je natuurlijk niet zomaar in iemands kasten iets pakken.
“Anka nog een bakje?” Tuurlijk….lekker joh!….
Omdraaiend om een gesprekje met dochterlief aan te knopen was IK! er klaar mee!
In 1 oogopslag zag IK! spekjes, schuimpjes, chocolade en een of ander eetbaar paaskonijn staan.
IK! draaide mij om en zei: “Luister goed Rox! IK! ben een healthy freaking coach ja! Maar IK! ben ook een vrouw….En zoals je weet wil elke vrouw na een heftige week chocolade en een borrel!” Stampelend kwam het hoge woord eruit: “Ja, IK! durfde je niet eens te vragen of je suiker in je thee wilde…”. “Hallo, heb je wel eens van de 80-20% regel gehoord?” “Ja, maar bij mij is het de 20-80% regel”, fluisterde Roxane net of ze op het strafbankje verantwoording af moest leggen.
Oke dit moet anders wist IK! meteen!
Ons zakelijk gesprek draaide zich om. “Luister IK! ga jou begeleiden! Jij bent moe, vind dat je zadeltassen hebt (ok daar valt een discussie over aan te gaan maar goed ook Roxane is een vrouw), je hebt het druk, zorgt daarom niet goed voor jezelf en hebt last van je darmen. Als IK! dan zo hier in het hans en grietjehuisje rond kijk, en IK! ook nog niet eens 1 borrel krijg!, snap jij wel dat er iets niet klopt!” “Ëh ja mama Anka, dat gaan we dan maar doen he”,kwam er piepend uit…
Juist dat gaan we doen!

Naast dat IK! vanaf 15 maart bij Roxane Groenendijk & Room 10 op woensdag en daarnaast op afspraak mensen kan helpen naar een healthy leefstijl ga IK! Roxane helpen haar snoephuisje om te vormen naar een healthy huisje waar voor 20% snoep (Want he…we zijn vrouw dus…) en voor 80% healthy pleasures ligt!
Dus mochten jullie nu je nageltjes komen doen en Roxane is wat humeurig…het ligt niet aan jou hoor! Dat is enkel het afkicken van al dat chocolade! En haar avonturen…..worden vervolgd!
tot snel! Anka

ps: mocht ook jij nu denken dat de %-regels wel eens omgedraaid kunnen worden, moe bent, je darmen niet zo lekker functioneren als je wilt, healthy de zomer in wilt of gewoon wilt weten waarom je nu juist wel regelmatig een paaseitje mag eten, neem dan nu contact op voor een gratis leefstijlanalyse!